Geen categorie

Werving en behoud van personeel

De krapte op de arbeidsmarkt lijkt de komende tijd niet af te nemen. Het UWV heeft in 2018 enquêtes uitgezet onder 2000 bedrijven, hieruit is gebleken dat van de 10 bedrijven, er 7 bedrijven het afgelopen jaar één of meer vacature(s) open hadden staan, waarvan 45% moeilijk vervulbaar was. Wanneer de vacature moeilijk is in te vullen met een geschikte kandidaat, worden bedrijven gedwongen om op een andere wijze gaan werven. Echter, blijkt het dat één op de vijf bedrijven hun  wervingstraject niet per vacature en doelgroep aanpast.

Naast het wervingstraject, hebben ook veel bedrijven moeite met het behouden van hun personeel.
Oorzaken hiervoor zijn aspecten zoals een hoger loon bij andere organisaties en doordat het werk bij andere organisaties als leuker wordt beschouwd. Bedrijven kunnen het “job hoppen’’ voorkomen, door meer aandacht te geven aan hun medewerkers. Op deze wijze creëer je een fijne werksfeer, zodat medewerkers langer blijven werken bij een bepaalde organisatie. Daarnaast bieden werkgevers ook extra opleidingsmogelijkheden aan, zodat medewerkers gemotiveerd blijven om hun werk uit te voeren en in aanmerking komen om door te groeien. Werkgevers vinden dit tevens niet een oplossing voor moeilijk vervulbare vacatures, daarvoor willen zij andere oplossingen vinden.

Bij Bloom is het ons doel om de juiste persoon te matchen aan de meest geschikte vacature, zodat onze kandidaten voor een langere periode kunnen blijven werken bij een klant. Wij zijn gespecialiseerd in HRM voor de sectoren bouw, werktuigbouw, schadeherstel en de groene sector. Graag houden wij contact met zowel opdrachtgevers, als de geplaatste uitzendkracht, zodat wij nauw betrokken blijven bij de ontwikkeling van de medewerker. Dit doen wij door regelmatig contact op te nemen met de medewerkers met betrekking tot de stand van zaken en door het doen van werkbezoeken bijvoorbeeld. Mocht je benieuwd zijn geworden hoe wij jou, als organisatie of als (potentiële) kandidaat, kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Bloom Personeelsdiensten B.V.

(bron: werk.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *