Geen categorie

Geen beleid tegen discriminatie? Dan riskeert recruiter straks 4.500 euro boete

Kun je als recruiter niet duidelijk laten zien dat je in je werving- en selectieproces discriminatie tegengaat? Dan kun je straks een boete tegemoet zien van wel 4.500 euro. Zo staat te lezen in een wetsvoorstel dat nog dit jaar bij de Raad van State moet liggen.

Het wetsvoorstel was al eerder aangekondigd, maar is deze week officieel naar buiten gekomen en de zogeheten internetconsultatie ingegaan. Opvallend is dat in de wet staat dat het niet hoeft te gaan om daadwerkelijk aantoonbare discriminatie van een sollicitant. Ook als je als werkgever niet goed kunt aangeven hoe je discriminatie voorkomt in je hele recruitmentproces kun je dus al een boete tegemoet zien. En die kan dus oplopen tot 4.500 euro per geval.

”Ook als je niet goed kunt aangeven hoe je discriminatie voorkomt in je hele recruitmentproces kun je al een boete tegemoet zien.”

2 gedachten over “Geen beleid tegen discriminatie? Dan riskeert recruiter straks 4.500 euro boete

  1. Fijn dat er zo actief actie wordt ondernomen tegen discriminatie bij de werving. Als vijftigplusser wordt ik zoetgehouden met flexcontracten. Dit is eigenlijk een vorm van boetes omzeilen. Vaak is discriminatie bij werving en selectie moeilijk te bewijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *